Един комшия е решил да си взима Фронтера-ІІ или В, не знам как ги наричате, и ме ококори с това което видях вътре. Лоста на раздатката има само 2 положения - напред"HIGH" и назад "4LO", като между тях няма никакви други режими. На таблото има копче с пиктограма показващо трансмисия с два моста, само при неговото натискане става възможно преместването на лоста от положение ХАЙ в положение Фор Лоу. Едновременно с това светва същото обозначение на таблото. Отпред не се виждат хъбове, или и да ги има те са само автоматични, без възможност за ръчно включване. При натискане на бутона и преместване на лоста назад отпред отчетливо се чува включване на нещо с изщракване. Та въпросът ми е това да не е някакъв фултайм или он деманд? Или двойното се включва от бутона само, а после бавните с лоста? Въобще най-важното е - ще може ли да се кара на двойно по асфалта, или си остава парттайм 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
К`ва е тая трансмисия?
Свий
X
-
До: К`ва е тая трансмисия?
никъв фултайм, чист партайм си е.
нашата служебна е такава _Фронтера 2000г. - сега я кара един приятел.
с копчето включва хъбовете, с ръчката бавни......... после, за да отцепят, изключваш копчето и даваш назад 2-3м.
абе чист парттайм________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
-
Ебаси дивотията... Не можаха ли на едно място да турят всичко. Значи не става за зимата, за каквото иска да я вземе човека. (Абе то става, ама не е фултайм).Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
e, нашата се караше зимата........ шефа ходеше и на ски, и на лов с нея - така че може да се кара................ но си е чист парттайм и ако човека иска фул - НЕ Е!Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеЕбаси дивотията... Не можаха ли на едно място да турят всичко. Значи не става за зимата, за каквото иска да я вземе човека. (Абе то става, ама не е фултайм).________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Абе и той не иска специално, просто не е наясно какво е това. Той си мисли че щракаш копчето и немаш проблеми, ходи му обяснявай за междуосеви дифове и паразитна мощност. А парттайма се кара зимата ама специфично...щот не ще да завива...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
да допълня:
видели сте, че като натиснеш копчето, светва обозначението на таблото......... по думите на нашия шофьор, може да се включва в движение, до 60 или 100 км/ч. (не помня колко точно каза, а и не съм гледал в книжката дали е вярно
)
после, като го натиснеш 2-ри път - индикацията почва да мига и угасва когато върнеш назад 2-3 м.
аз лично съм я карал, с 2,2 Екотек - върви много........ спокойно държи 160 , вози по твърдо от Гранда, разхода е около 10-12 на дълго и над 16 в града (Сф) това за бензин............. екотека се газифизира трудно с обикновенна газова________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Угасва и без да връщаш а като превключиш лоста напред-назад.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
май не трябва да е така......... ако искаш, ще взема книжката и ще видим кво пише в нея, но може да стане най-рано в сряда, че сега изчезвам за 2 дена.Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеУгасва и без да връщаш а като превключиш лоста напред-назад.
п.п. горе допълних за разхода..........а, и частите са ужаааасно скъпи, втора употреба няма почти нищо________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
-
Едва ли му дреме. Не бързай с книгата, не е важно, ще го посъветвам да се огледа за фултайм.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Дима, full-time си е с блокаж на междинния
аз незнаех че е така ама след 98-а има и такива раздатки даже повечето frontera B били фулл-тайм ама няма кой да чете 
И опред продължават да са с торсиони
което е страшна глупост аз се надявах че са сменили окачването с каквото трябва ама йок. Това казаха братушките.
A ся де.... истината е някъде посредата ( разбирай на колата )
ето какво прочетох:
Frontera B Sport / 2.2 16V (136 Hp)
ТРАНСМИССИЯ Привод Полный постоянный
Кол-во передач (мех коробка ) 5
Кол-во передач (автомат коробка)
Передаточное отношение главной пары 4.78no signature no problems
Коментар
-
Ако го видя довечера ще я пробвам. Ама по-логично ми звучи това което казва Ванката, че бавните се включват след включване на двойното от бутона, щот иначе къв е смисъла от това блокиране на лоста? Само ако е включване на двойното оттам, за да не можеш да минеш на бавни само на заден мост
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Ще смелиш всичко, аз допреди ти да ми кажеш за тоя лост знаех, че фронтерите са само парт, а че новите са с вакуми или електронни хъбове, ама като се разчетох и попаднах на товя по-горе което казва че са фулл тайм.... трябва да я огледаме тая фронтера и ще се разбере....Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеАко го видя довечера ще я пробвам. Ама по-логично ми звучи това което казва Ванката, че бавните се включват след включване на двойното от бутона, щот иначе къв е смисъла от това блокиране на лоста? Само ако е включване на двойното оттам, за да не можеш да минеш на бавни само на заден мост
no signature no problems
Коментар
-
Какво ще смилам не разбрах? Ще я огледаме, то е ясно.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Аз имам Вранглер и нещо не разбрах за какво говориш - отпред имам една вилка която вакумно отцепва ЕДНАТА полуоска, която е съставна, а на раздатката нямам никакви моторчета. И изобщо не говорим за това а какъв тип е трансмисията, има ли междуосев диф или няма.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 205,840 в 08:58 на Днес.
Коментар